logo

Een pup kopen bij Arrack's Home

Algemene informatie voor het kopen van een pup.

Ben heel geduldig en ben bereid om te wachten. De meeste goed gefokte pups zijn vaak al besproken of direct na de geboorte al verkocht. Het beste is om uzelf bij een goede fokker op de lijst te plaatsen. Ga ook eens kijken van te voren hoe e.e.a. er uit ziet bij de fokker. Soms zult u ver moeten reizen voor die enige goede pup en soms is deze duurder dan de pups van broodfokkers en kranten- en marktplaatsaanbieders. Maar gelooft u ons , het is zeker de moeite waard. Die goedkope hond uit de krant (of op marktplaats) is vaak ook duurkoop,doordat deze pupjes vaak van alles mankeren en de dierenartsen zijn tegenwoordig ook niet misselijk in hun prijzen. (Er zijn uitzonderingen ,maar u heeft dan gewoon geluk gehad). Bedenk dat die zielige beelden op t.v. door onszelf instant gehouden worden, doordat u zelf dat zielige hondje een kans wilt geven. Terwijl u bij de aankoop van deze arme schat de fokker van deze pup alleen nog maar stimuleert om nog meer te fokken. Wanneer hij zijn pups niet kwijt raakt zal hij uiteindelijk iets anders gaan doen.
Dan blijft de vraag wat is een goede fokker? Dit is natuurlijk een heel subjectief iets. In onze opinie heeft een goede fokker in elk geval geen problemen met zijn pups te verkopen. Dit betekent dus concreet dat hij niet op marktplaats.nl / speurders.nl enz. zal staan. Ga ook eens kijken bij de beoogde fokker. Ziet alles er goed uit? Verschaft de fokker duidelijke informatie (bv website)?

Echtheid qua afstamming:
Een item waar wij ons nogal aan kunnen storen is het niet kloppen van de afstamming op papier met de werkelijkheid. Ook met officiële FCI stambomen kan relatief eenvoudig gefraudeerd word. Helaas is het hebben van een stamboomhond dus geen garantie dat de afstamming die op papier staat ook klopt (en doet zou wel moeten want waar is dat stamboompapier anders voor?). Momenteel is het mogelijk om de DNA van de ouderdieren te laten registreren. Het zou mooi zijn als elke fokker dit zou doen, dan zouden de afstammingen  over enkele generaties veel betrouwbaarder zijn.  Het geeft volgens ons eerder te denken als het, al dan niet bewust, niet gebeurd (meer hierover bij onze missie).

Gezondheid:
Een goede fokker laat zijn ouderdieren altijd screenen op gezondheid. Roepen dat je honden 100% zijn is altijd erg gemakkelijk maar het bewijzen is een ander ding. FCI honden behoren officieel geröntgend te zijn en krijgen dan een certificaat. Ook zouden fokkers hun honden moeten laten testen op (relevante) genetische defecten  (meer hierover bij onze missie). Dit wil overigens niet zeggen dat maar per direct elke hond die ergens een afwijking heeft maar moet uitsluiten van de fokkerij. Je moet er als fokker verantwoord mee omgaan en streven naar een gezonde hond. 


Hoe gaat het bij Arrack's Home in zijn werk

Reserveren van een pup die nog niet geboren is

Wij plaatsen u op een zogenaamde geïnteresseerdenlijst voor een bepaald nest dat we verwachten en waarvan u graag een pup wilt hebben (of gewoon voor een pup in het algemeen). Het plaatsen op deze lijst is kostenloos. Mocht het zo zijn dat u bij ons op de lijst staat en dat u toch elders een leuk puppie heeft gekocht dan is dat geen probleem maar laat het eventjes weten (In de praktijk blijkt dat veel mensen niet het fatsoen hebben om eventjes te bellen / mailen om te laten weten dat ze van hun pup afzien). Als de pups bijna geboren worden dan gaan we u informeren dat de pups bijna geboren worden en of u nog steeds interesse heeft. Als de pups geboren worden dan weten we of er een pupje voor u bij is (dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel pups er zijn. We kunnen u ook dan vertellen op welke plek u staat).
Tot de pups 4 weken oud zijn laten we niemand bij de pups (behalve ons zelf en indien noodzakelijk een dierenarts). Dit in verband met eventueel infectiegevaar en de rust voor de moeder. Daarna mag u zoveel komen kijken als u wilt (na afspraak uiteraard). Als de pups 2 weken oud zijn dient u een aanbetaling te doen. U weet dan overigens nog niet welke pup u krijgt . Op een leeftijd van 6 weken krijgen de pups hun eerste enting. Vanaf 7 weken mogen de pups naar hun nieuwe baasjes. Het ophalen van de pups gaat op volgorde van waarop men op de lijst staat. De pups worden ook dan pas uitgezocht.

Het kopen van een al geboren pup

Als de pups al geboren zijn dan kunnen we u direct vertellen of er nog pups beschikbaar zijn (meestal is dit trouwens niet het geval) en op welke plaats u staat (bv vijfde keus teefjes). Als de pup ouder is dan 4 weken maar nog niet weg mag (en dus jonger is dan 7 weken) dan dient u een aanbetaling te doen (als u besluit een pup te kopen).

Aanbetaling?

In het verleden is gebleken dat er mensen zijn die een hondje reserveren, ook zeer geïnteresseerd doen maar dan op het laatste moment toch afzeggen. Dit is voor ons als fokker erg frustrerend. We hebben dan meestal al verschillende mensen nee verkocht en moeten dan alsnog op zoek naar een nieuw baasje. Om dit te voorkomen vragen wij voortaan een aanbetaling. Hierdoor blijkt dat het kaf van het koren gescheiden wordt en dat alleen de echt geïnteresseerden overblijven. Als u toch afziet van de pup (om welke reden dan ook) wordt de aanbetaling ook niet terug betaald.

 

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen dan kunt u ons een mail sturen.

garantie icon

Garantie

Op al onze pups geven we garantie.

Meer info

 MG 8588

Oudere honden te koop

Als u geen pup wilt maar een oudere hond.

Meer info

people outline icon

Gastgezinnen

Van tijd tot tijd zijn we opzoek naar gastgezinnen.

Meer info

2020 04 09 15

Kennel Arrack's Home

Kennel Arrack's Home is de kennel van familie Peeters. We zijn sinds 1989 actief in de hondensport (KNPV) en fokken al sinds 1999. We zijn geregistreerd bij de Raad van Beheer op kynologischgebied in Nederland en we fokken uitsluitend met officiële FCI stambomen. Bij onze kennel staat werkdrift, gezondheid en socialisatie in een hoog vaandel. Veel van onze honden liggen in de sport maar ook vele worden als actieve huishond gehouden.

Adres

  Gruttoweg 9, 5725 RT Heusden

  06-5464 1540

  info@arrackshome.nl