Kennel Arrack's Home is een kleine kennel die mechelse herders fokt. De kennel is een pure hobby. Hobby in zoverre dat het niet onze boterham is (en het kost per saldo geld, maar ja een hobby mag wat kosten). Dit wil niet zeggen dat wij maar wat aan rotzooien. Ik ben ervan overtuigd dat de kwaliteit waarmee wij trainen/fokken gerust professioneel genoemd mag worden. Het gaat bij ons om de kwaliteit en niet de quantiteit. Wij streven er dan ook naar om niet meer dan 1 à 2 nestjes per jaar te fokken.

Per september 2012 hebben we onze hobby geprofessionaliseerd. Een van de redenen is dat we nog meer aandacht aan de pups willen geven dan dat vanuit hobbymatig oogpunt mogelijk is. Dit zal ook in houden dat we meer nestjes er jaar zullen fokken dan voorheen maar we zullen de qualiteit altijd laten voorgaan op de quantiteit. 
We zijn uiteraard in het bezit van de vakbekwaamheidsdiploma's KK1 (kynologische Kennis) en BHvD (Besluit Houders van Dieren, kat & hond).

Doel:
Ons doel is een gezonde mechelaar te fokken die breed inzetbaar is (politiehond, reddingshond, speurhond, behendigheid, gedrag & gehoorzaamheid, maar zeer zeker ook als actieve huishond). Uiteraard is niet elke hond voor elke discipline geschikt is. Wat we in elk geval proberen is dat we honden fokken die 'goed in de kop' zijn. Dat wil zeggen dat we bv geen (over)scherpe honden proberen te fokken die alleen geschikt zijn voor de bijtsport. De mechelse herder is in onze optiek als eerste een werkhond dus een gezonde dosis werkdrift is belangrijk. Het exterieur is voor ons minder van belang (uiteraard dienen onze honden wel te voldoen aan de rasstandaard.). Dit neemt niet weg dat verschillende door ons gefokte honden uitmuntend scoren op de shows. Wij prefereren een mechelaar van gemiddelde grootte (reu: 60-64cm / teef: 56-62cm); geen grote oren, mooi masker en qua kleur donker of rood.

Wij zelf trainen met onze honden KNPV en laten hiermee zien dat onze fokprodukten op hoog niveau kunnen meedraaien.
Dit neemt niet weg dat niet elke hond overal geschikt voor is. Een ander belangrijk item is de geleider. Er zijn helaas veel mensen die de 'gave' hebben een hond  te verprutsen - het ligt dan uiteraard altijd aan de hond-. Het blijft altijd een combinatie van hond en geleider. Om resultaat te boeken moeten beide de juiste kwaliteiten te hebben.

Echtheid qua afstamming:
Een item waar wij ons nogal aan kunnen ergeren is het niet kloppen van de afstamming op papier met de werkelijkeid. Helaas is het hebben van een stamboomhond geen garantie dat de afstamming die op papier staat ook klopt. Sinds het mogelijk is om DNA van honden te registreren laten wij dit doen. De DNA registratie wordt uitgevoerd door de Raad van Beheer. Van elke hond wordt er een DNA profiel gemaakt volgens ISAG2006. Dit is de interationale standaard voor het vastleggen van DNA profielen bij honden.
Was het voorheen alleen mogelijk om dit te laten doen voor dekreuen, momenteel is dit ook mogelijk om van teven een DNA profiel op te stellen. Voor zover mogeljk hebben /laten wij van elke hond waarmee gefokt wordt de DNA registreren.  Hierdoor kunnen wij altijd aantonen dat de honden die wij fokken een correcte afstamming hebben (de papieren stamboom klopt met de werkelijkheid). Op het moment dat de Raad van Beheer tijdens de nestcontrole ook een DNA monster kan nemen van elke pup zullen wij dit doen. Het zou mooi zijn als elke fokker dit zou doen (het geeft volgens ons eerder te denken als je het bewust niet doet). Dan zouden de afstammingen  over enkele generaties veel betrouwbaarder zijn.

Gezondheid:
Een goede hond is ook een gezonde hond. Wij zullen er alles aan doen om een zo gezond mogelijke hond te fokken, om deze reden lopen wij voorop in het laten testen van al onze honden. UIteaard worden onze honden gescreend op de heupen, ellebogen en de rug maar we gaan nog verder. We laten onze honden ook testen op relevante genetische defecten die middels gen testen aan het licht gebracht kunnen worden. Zo worden onze honden getest op DM (Degeneratieve myelopathie of te wel aantasting ruggenmerg) en op alle bekende SDCA varianten (Spongy Degeneration with Cerebellar Ataxia) en nog een 166 ander genetische afwijking.