COR A 335-09/015
NHSB 2865309
Geboren: 10-6-2009
DNA geregistreerd
Schofthoogte: 61cm
Gewicht: 29Kg

logo_dna
IMG_0073

b-Quatro is onze nieuwe aanwinst. We zijn in de gelukkige omstandigheid geweest om deze zeer interessante hond uit Roemenië te kunnen importeren. Een jaar geleden is ons oog er al op gevallen en nu is het dan toch gelukt om de hond 'los te weken' van kennel Braveheart. Op het gebied van schoonheid heeft deze hond zich nu al bewezen door het behalen van uitmuntend (2x U1 CAC).
Wat de hond ook zeer interessant maakt is dat hij is teruggefokt op onze Quatro.
Wij zullen deze hond (bij gebleken geschiktheid) gaan trainen voor het KNPV programma. Momenteel laat b-Quatro goede werkdriften zien. Hij is sociaal, iets dominant en 'clear in the mind'. Hij heeft een volle en rustige beet.

2011-08-09 De eerste pups van b-Quatro zijn geboren. 5 reutjes en 3 teefjes. Moeder van het nest is Kira-Emmy Buono Vita.
2011-09-10
spacer_100 
b-Quatro gaat goed vooruit. Helaas ontbreekt momenteel de tijd om met hem volwaardig te trainen (doordat er op onze club andere honden naar de keuring gaan -waaronder Tamaya- ligt dit jaar de prioriteit niet bij de jongere honden). Na de keuring van Tamaya & Arrack's Home Bindi (2-10-2011) zal er meer tijd beschikbaar zijn om met b-Quatro aan de slag te gaan. Qua persoonlijkheid is hij heel veel en goed veranderd. Hij zoekt het contact met de geleider en is veel meer  'open minded' als toen hij bij ons kwam. Zijn werkdrift is goed maar hij kan soms wat stug uit  de hoek komen. Voor de KNPV is hij meer dan geschikt.
Zijn eerste pups afstammelingen (nest met Kira-Emmy Buono Vita) zijn nu 5 weken oud en zien er goed uit.Voor de toekomst is b-Quatro nog steeds een zeer interessante hond. 
2012-02-06 b-Quatro gaat nog steeds goed vooruit. Hij kan als een trage hond overkomen maar dan kan hij ook weer versnellen waar je stil van wordt. Vooral zijn sprongkracht uit stilstand is formidabel. Uiteraard is het helaas niet alleen goud wat er blinkt. Het liefste bijt (eigenlijk beee) hij op de elleboog ipv op de bovenarm. Vooral bij hem is het hardnekkig maar het lijkt erop alsof hij toch steeds beter naar zijn plaats wil gaan. Op de stokaanval toont hij de laatste weken een stabiel beeld qua inbijt plek (mooi op de bovenarm). Hij begint wel steeds harder door te komen. In de vooroefeningen zou hij wat meer emotie mogen tonen maar ik verwacht dat dat wel komt. Hij heeft natuurlijk wel een verleden bijzich wat (helaas) niet zo gemakkelijk te wissen is.
2013-08-05 Gezien het aantal honden dat we hebben en waar we effectief mee kunnentrainen hebben we besloten om b-Quatro te verkopen naar een bevriende kennel die er meer verder gaat fokken/trainen. We verwachten op de valreep nog wel een nest van hem. In combinatie met Pita Dark Kennel verwachten we zeer gepimenteerde pups met goede werkdrift