NHSB 2435740
Geboren: 8-10-2002
Overleden: 12-11-2015

DNA geregistreerd volgens ISAG 2006
Schofthoogte: 64cm
Gewicht: 34Kg


Darwin is op 1½ jarige leeftijd bij ons terug gekomen. Hij liet toen al zien dat hij een echte mannetjesputter was waar niet mee te spotten viel. Het trainen van hem heeft dan ook veel voeten in aarde gehad. Hij stond altijd klaar om het gevecht met de helper aan te gaan en als Darwin iets niet wilde dan was hij ook niet eenvoudig te overtuigen. Het harde werken heeft wel opgeleverd dat hij op zijn PH-I keuring laten zien dat hij van een zeldzame klasse is. Ook tijdens de training was dit altijd te zien. Darwin heeft de uitstraling, karakter en killersmentaliteit wat veel dresseurs roepen over hun hond maar wat meestal als slecht excuus wordt gebruikt voor de magere certificaten die behaald zijn. Darwin is een levend voorbeeld dat een 'echte' ook topcertificaten kan behalenTongue out.

    2007 02 04

Darwin is nu met pensioen. Het was de bedoeling om in 2009 zijn PH-II keuring te doen en een nominatie-wedstrijd te draaien om mee te kunnen doen aan het nederlands kampioenschap Object Bewaking. Helaas liep Darwin 1 maand voor de keuring (in april) een zware blessure op. Hiervoor is hij geopereerd maar dit hield automatisch in dat we de nominatie wedstrijd (dus een eventuele deelname aan het NK) moesten laten schieten. Halverwege juli zijn we weer gaan trainen met Darwin. Zijn achterpoot hield het erg goed en Darwin werd ingeschreven voor de oktoberkeuring PH-II in Horst. 2 weken voor de keuring sloeg het noodlot wederom toe: Tijdens een stelactie verstapte hij zich en waren er banden in het polsgewricht van zijn linkervoorpoot gescheurd. Aangezien alleen rust dit kon helen hebben wij toen besloten om hem uit de actieve sport te halen. Helaas is het einde van zijn sportcarriere anders dan dat hij verdiend heeft.

Darwin wordt momenteel regelmatig ingezet als dekreu (Zo heeft Darwin teven gedekt uit o.a. Nederland, België, Duitsland, Roemenië). Pups van hem laten goede werkdrift zien met goede beten en onverschrokken gedrag.
Zelf hebben we een zoon van hem waarmee we sporten: Cartouche. Hij heeft een enorme werkdrift, is erg attent, onverschrokken en bijt erg goed. Hij laat tijdens de training verschillende -goede- eigenschappen zien die we ook bij Darwin hebben gezien. De appel valt dus niet ver van de boom.

Kernwoorden voor Darwin:
- Erg dominant
- Stugge houding in de vooroefeningen
- Volle & harde beet
- Een 'echte'
- Goede zoeker & revierder
- Onverschrokken
- Bikkelhard & enorm belastbaar
- HD-A 
- KNPV PH-I certificaat met lof
- KNPV Object Bewaking certificaat met Lof
               logo_dna